Viši sud danas odlučuje o pritvoru za Mandića

Specijalno policijsko odjeljenje obavijestiće zvanično danas Vijeće Višeg suda u Podgorici da je Andrija Mandić, kojem se sudi u procesu za pokušaj terorizma, u noći između 1. i 2. marta prekršio sudsku mjeru ograničenja kretanja i ilegalno napustio teritoriju Crne Gore i prešao u Srbiju.

Na osnovu tog zahtjeva, kako saznaje Pobjeda, Vijeće Višeg suda će odlučivati da li su se stekli uslovi za određivanje pritvora lideru Nove srpske demokratije i jednom od lidera Demokratskog fronta.

Specijalno policijsko odjeljenje je prikupilo dokumentaciju od svih nadležnih institucija, vezanu za Mandićev nedozvoljeni prelazak granice, i nakon toga je odlučilo da proslijedi zahtjev Višem sudu.

Mandić, kojem se sudi za učešće u organizaciji terorističkog napada na dan parlamentarnih izbora 2016. godine, po prijavi srpske policije prekršajno će odgovarati zbog ilegalnog prelaska granice.

On, međutim, nije kažnjen, niti saslušan u Tužilaštvu zbog ilegalnog prelaska crnogorske granice.

Mandić je nedozvoljeno prešao u Srbiju sa Milanom Lekićem, šefom Opštinskog odbora Nove u Pljevljima, i aktivistima Nove Blažom Kotlajom i Vojom Pićanom. Mandić i Lekić negirali su, nakon povratka iz Srbije, navode o bjekstvu iz države, tvrdeći da su slučajno zalutali usljed loših vremenskih prilika.

Izvor:AntenaM