Savković: Očekujemo da majkama vrate stečeno pravo

Majke sa troje i više djece očekuju da im nova vlada vrati naknade, pravo stečeno januara 2016. a ukinuto maja 2017. godine, kazala je bivša poslanica Željka Savković.

Savković je kazala Pobjedi da majke neće odustati od stečenog prava, ali da će novoj vladi dati prostora i vremena da vidi šta je zatekla i ima li novca u budžetu."Pošto je tek konstituisana Skupština, nijesu izabrani potpredsjednici i ostala tijela, u najavi je formiranje vlade kandidata za mandatara Zdravka Krivokapića, a znamo u kakvom je stanju Crna Gora, djelovanjem bivše vlasti, daćemo prostora novoj vladi", rekla je Savković.Prema njenim riječima, treba vidjeti šta je nova vlast sve zatekla odlaskom dosadašnje u opozicione klupe.

"Ako se utvrdi da su zatekli praznu državnu kasu, bićemo strpljive, kao što smo bile i dosad sa bivšom vlašću, koja bi, da je bilo sreće, majkama vratila naknade i ispoštovala Ustav Crne Gore", kazala je Savković.Ona je poručila da majke neće odustati od stečenog prava."Vjerujemo u vraćanje naknada, s obzirom da su obećali, a potpisana je i inicijativa od predsjednika opozicionih partija kojom su se obavezali, kada preuzmu vlast, da će majkama vratiti stečeno pravo i zakon onakav kakav je bio", rekla je Savković.

Izvor:mina