Razgovori o novoj vladi ove sedmice

Predloženi mandatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić, počeće ove sedmice razgovore o sastavljanju izvršne vlasti, a prvo će razgovarati sa liderima Demokratskog fronta (DF), piše Dan.

Time počinje seriju sastanaka o sastavljanju vlade, uoči najave crnogorskog predsjednika Mila Đukanovića da će do 23. oktobra dati mandat za sastav vlade i da će ispoštovati volju većine u Skupštini Crne Gore.Mada sastanci nijesu zakazani, očekuje se, kako se navodi, da će biti ove sedmice i da će Krivokapić prvo razgovarati sa liderima DF-a, jer je bio nosilac liste koalicije „Za budućnost Crne Gore”.

Tu koaliciju čine i poslanici Nove srpske demokratije, Pokreta za promjene i Demokratske narodne partije.U Skupštini Crne Gore 23. septembra formirana je nova parlamentarna većina sastavljena od tri koalicione grupacije čiji su lideri Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović.Tada je Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore i lider izborne liste „Mir je naša nacija”, izabran za predsjednika Skupštine Crne Gore.Svi poslanici nove vladajuće koalicije uputili su potpisan zahtjev predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da Krivokapiću da mandat za sastav nove vlade.

Izvor:mina