Formirajte radnu grupu za podjelu

Mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić pozvao je šefove poslaničkih klubova parlamentarne većine da formiraju radnu grupu koja bi predložila odgovarajuće kadrove “po dubini”.

Krivokapić je u odgovoru, na pismo šefova poslaničkih klubova parlamentarne većine naveo da smatra da bi ministri trebali da biraju svoje saradnike.

“Poštujući autonomiju ministra, oni zadržavaju pravo izbora kabineta i najbližih saradnika, bez obzira na političku ili bilo koju drugu pripadnost potencijalnih kandidata. Preporuka je da prilikom predlaganja potencijalnih kadrovskih rješenja vodite računa o njihovoj kompetentnosti i stručnosti, kao i činjenici da je izbor kvalitetniji i pravedniji ukoliko više kandidata konkuriše na jedno mjesto”, navodi se u odgovoru Krivokapića.

Šefovi poslaničkih klubova parlamentarne većine poslali su pismo mandataru u kome traže od mandatara da precizno izvrši raspodjelu “po dubini”, odnosno da se postigne pisni sporazum po kojem bi svakoj stranci na osnovu broja poslanika pripao odgovarajući procenat kadrova.

Pismo su prema saznanjima Pobjede potpisali šef poslaničkog kluba DF-a Slaven Radunović, predsjednik kluba Demokrata Boris Bogdanović, šef poslanika GP URA Miloš Konatar, šef poslaničkog kluba PzP Branko Radulović i potpredsjednik SNP-a Dragan Ivanović.

Izvor:Rtcg