Doktor Kavarić ostao bez posla?

Nakon 32 godine rada u Domu zdravlja Podgorica, doktor Nebojša Kavarić je ostao bez posla.

 “Ja sam za to saznao iz portala, tako da komentar nemam. Evo vidjeću”, kazao je kratko Kavarić.

Danilo Jokić, direktor Doma zdravlja Podgorica, za Cdm kaže da je doktoru Kavariću prestao mandat direktora Doma zdravlja 4. februara 2021. godine po sili zakona.

“On je danom prestanka te funkcije dao nalog da mu se uradi rasporedno rješenje iako mu radni odnos u tom momentu nije bio u fazi mirovanja za vrijeme vršenja funkcije direktora DZ. Važno je reći da je rješenje o novom ugovoru o radu sastavljeno bez pravnog osnova kao i rasporedno rješenje, jer je potpisano od neovlašćenog lica”, kazao je Jokić.

Direktor DZ Podgorica kaže da Crna Gora mora postati zemlja sa vladavinom prava i da zakoni moraju važiti jednako za sve, i za doktora Kavarića i za mene tokom i nakon prestanka funkcije, kao i za sve građane Crne Gore.

On je kazao da doktor Kavarić nakon otkaza ima pravo da se prijavi na javni konkurs kada bude objavljen za pedijatra u DZ Podgorica i da zasnuje radni odnos kako se to čini i kako pravno treba da stoji.

Doktor Nebojša Kavarić ugledni je crnogorski ljekar. Asocijacija menadžera Crne Gore proglasila ga je 2016. godine u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama.

Izvor: Rtcg