"Tačka na Zakon o vjeroisposvijesti"

Poslanički klub "Crno na bijelo" uputio je Ustavnom sudu inicijativu za ocjenu ustavnosti člana 12 Zakona o slobodi vjeroispovijesti, čime je stavljena tačka na tu priču, poručio je lider GP URA Dritan Abazović.

Prethodo je ministar pravde Vladimir Leposavić kazao da novi Zakon o slobodi vjeroispovijesti sadrži i djelove iz obrazloženja presuda Evropskog suda za ljudska prava, tako da je u potpunosti neoboriv.

Poslanički klub "Crno na bijelo" uputio je Ustavnom sudu inicijativu za ocjenu ustavnosti člana 12, koji se odnosi na zaštitu kulturnih dobara.

“Inicijativa ima za cilj da stavi pečat na cijelu priču da će kulturna dobra Crne Gore završiti negdje drugo, što bi oni rekli u Čačak. To je i teoretski nemoguće, ali je dobro da i Ustavni sud, ovakav kakav je, da potvrdu toga. Naši poslanici su dva puta glasali za Zakon i smatramo da je liberalan, dobar i pravedan pa samim tim i rješenje za naš pravni sistem”, navodi Abazović.

Potpredsjednik Vlade i lider URE ističe da je na Zakon o slobodi vjeroispovijesti stavljena tačka.

“Doveli smo sve vjerske zajednice u ravnopravan položaj i tu je stavljena tačka. DPS kao politički davljenik, potpomognut i nekim drugim subjektima kojima smeta jaka URA kao istinska građanska opcija, pokušava jeftinim spinovima da napravi problem gdje ga nema. Vrijeme je da se okrenemo budućnosti i brobi protiv korupcije. Svi koji žele istinski građansku, evropsku i ekološku državu Crnu Goru. Idemo dalje, do pobjede u Nikšiću, a onda i u svim ostalim opštinama. Snažno i odlučno kao i na parlamentarnim izborima u avgustu prošle godine..”, zaključuje Abazović.

Izvor: Rtcg