Promjene u tužilaštvu nužne, sporni modaliteti

Zamjerke vršioca dužnosti vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića sa prve debata o izmjenama Zakona o državnom tužilaštvu bile su vrlo konstruktivne i dio njih je prihvatljiv za parlamentarnu većinu,  rekao je potredsjednik Vlade Dritan Abazović na drugoj debati koja se ogranizuje u staroj zgradi Vlade.

Od predstavnika političkih partija prisutni su predstavnici Socijaldemokratske partije, Prave Crne Gore, Demokratske partije socijalista i Bošnjačke stranke.

"Niko do sada nije rekao da promjene u tužilaštvu nisu neophodne, sporni su samo modaliteti, a o tome moramo da se dogovorimo kao društvo", istakao je Abazović.

Dekan Fakulteta za evropske i državne studije prof. dr Đorđije Blažić rekao je da je reforma svih državnih institucija neophodna, a ne samo tužilaštva.

"Problemi su i normativni i institucionalni i kadrovski", naveo je on.Na drugu otvorenu debatu pozvani su i predstavnici parlamentarnih političkih partija, predstavnici civilnog sektora, ambasadori Kvinte, predstavnici međunarodnih organizacija sa sjedištem u Podgorici, predstavnici stručne javnosti, profesori prava i predstavnici Državnog tužilaštva.

Izvor: Rtcg