Uložiću sve snage da odbranim ugled i čast

Funkcioner Socijalističke narodne partije Vasilije Lalošević, kazao da je njegova smjena sa mjesta vršioca dužnosti direktora Uprave za sport i mlade, dok je bio na službenom putu u Sloveniji, podla i nečovječna.

Podsjetimo ranije danas Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta saopštilo je da su protiv bivšeg v.d. direktora Direktorata za sport Vasilija Laloševića formirani su spisi predmeta kod Specijalnog državnog tužioca u odnosu na njegov status i Odluku o dodjeli sredstava za sprovođenje programa sportskih organizacija u ovoj godini.

„Možda je Vasilije Lalošević kriv što je napravio atmosferu pomirenja sporta u Crnoj Gori“, kazao je Lalošević i dodao da je možda njegova greška što nikom nije dao otkaz u Upravi.

Komentarišuići prijavu Specijalnog državnog tužilaštva, Lalošević je rekao da "ne bilo mi većeg zločina".

"Sve što sam u životu radio, radio sam časno i pošteno. Spreman sam da uložim sve snage da odbranim svoj ugled i čast, kao i Socijalističke narodne partije", rekao je Lalošević na kopnferenciji za novinare.

On je naglasio da je rješenje o njegovom izboru za vršioca dužnosti glasilo "do izbora novog" i da nijesu pominjani rokovi.

Govoreći o raspodjeli novca sportskim savezima, Lalošević je kazao da kako je Ministarstvo bilo ažurno sportisti nikad ne bi dobili novac.

"Sve je dokumentovano i dokumentacija se nalazi na sajtu", rekao je Lalošević.

On je saopštio da je u martu poslao upitnik Svjetskoj antidoping agenciji (WADA), ali da on "nikad nije ugledao svjetlo dana".

Joković: Bratić nema podršku SNP-a

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić nema podršku Socijalističke narodne partije (SNP), rekao je lider te stranke Vladimir Joković.

On je kazao da ih Bratić nije obavijestila o razrješenju vršioca dužnosti Uprave za sport i mlade Vasilija Laloševića, već su to saznali iz medija.

"Ona nema i neće imati našu podršku. Razumni smo ljudi, nijesmo htjeli da povlačimo radikalne poteze", rekao je Joković na konferenciji za novinare.

On je kazao da sa premijerom Zdravkom Krivokapićem nije razgovarao o rekonstrukciji Vlade, nego o "situaciji sa Laloševićem".

„Rekao sam premijeru da smo svi mi Vasko Lalošević“, kazao je Joković.

Na pitanje vjeruje li u rekonstrukciju Vlade, on je rekao da svako ko želi napredak i budućnost Crne Gore želi da do toga dođe.

"Ako u rekonstruisanoj Vladi bude Bratić, onda ćemo se kada dođe vrijeme o tome izjasniti", rekao je Joković.

 

Izvor:rtcg