Najava klasičnog pokušaja ustavnog puča

Povodom aktuelne političke situacije u Crnoj Gori građanima se obratio predsjednik parlamenta i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, koji je ocijenio da je prethodnih dana i nedjelja na sceni, kako je rekao, najava klasičnog pokušaja ustavnog puča, gaženja najvišeg pravnog akta, izborne volje građana i svih postulata demokratije.

Bečić podsjeća kako su građani 30. avgusta glasali za promjenu, a ne za prevaru.

"Crna Gora glasala je za suštinske promjene, odbacivanje loših i pogubnih praksi koje su trajale 30 godina, a čiji su nosioci bili DPS i njegovi sateliti, politički poslušnici, medijske sluge i mafijaški saradnici. Takvo opredjeljenje građani Crne Gore potvrdili su i na svim lokalnim izborima od tada, a poseban pečat dale su ubjedljive pobjede koje smo ostvarili čak i u tradicionalnim uporištima sadašnje opozicije", rekao je Bečić.

U izbornoj kampanji, kako je rekao, "svi politički subjekti koji su kasnije formirali parlamentarnu većinu su jasno saopštili da sa DPS-om neće praviti bilo kakve kombinacije nakon izbora".

"Jasno i eksplicitno. I šta imamo sada. Da oni koji su vam se kleli da sa DPS-om neće ići u bilo kakve varijante, a i prije samo mjesec dana tvrdili da sa ovakvim DPS-om neće nikada imati bilo šta, nude takvom DPS-u da mu prinesu na tacnu slobodarske glasove građana Crne Gore i da zajedno formiraju parlamentarnu većinu. To se zove politička prevara", rekao je Bečić.

Političko je licemjerstvo je, kaže, "da oni koji su odbili rekonstrukciju Vlade insistirajući na ekspertskoj Vladi, sada iskazuju spremnost da zajedno sa DPS-om forimiraju političku Vladu".

"Da oni koji su jedini imali svoje političke predstavnike u Vladi, sada hoce sa DPS-om da sruše tu Vladu. To se zove politićki nemoral. Da oni koji su tvrdili da imaju spiskove DPS poslanika i funkcionera koje će da procesuiraju zbog kriminala i korupcje, sada sa tim ljudima žele zajedno da vrše vlast i odbijaju da saopšte ko im je nudio 21 milion za izdaju narodne volje. To se zove politički kukavičluk. Da oni drugi koji su nastali na otklonu od kriminala i korupcije DPS-a i čiji su članovi decenijama šikanirani zajedno sa svima nama od tog po mnogo čemu monstruoznog sistema vladanja, sada iskazuju spremnost da razgovaraju o formiranju Vlade čiji bi ključni oslonac bio DPS. To se zove politička izdaja", rekao je Bečić.

Izvor:rtcg