CG nepokolebljivo na evropskom putu

21. maj je kruna velikog nasljeđa slavne crnogorske istorije, koju ostavljamo u amanet pokoljenjima, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović u čestitki povodom 21. maja – Dana nezavisnosti Crne Gore.

"S ponosom svjedočimo da je danas u Crnoj Gori sve više građana koji uviđaju značaj naše pobjede na referendumu 2006. godine", kazao je Đukanović.

On u čestitki dodaje da razvoj situacije u Crnoj Gori, kao i regionalni i međunarodni kontekst potvrđuju koliko je bila vizionarska odluka o obnovi države i koliko je važno, posebno u ovako turbulentnim vremenima, što kormilo upravljanja državom imamo u svojim rukama.

"Crna Gora, koja je već uvažena članica NATO-a, nepokolebljivo stoji na evropskom putu. Nijesmo dozvolili da s tog kursa skrene ni tokom minulog perioda dok je njome upravljala nekompetentna i nacionalno neodgovorna Vlada. Usvajanje evropskog sistema vrijednosti, odgovornost prema NATO i članstvo u EU kao krajnji cilj ostaju prioriteti državne politike", kazao je Đukanović.

Predsjednik je istakao da je Crna Gora kroz razvoj događaja na političkoj sceni tokom posljednje dvije godine pokazala da je i funkcionalna demokratija.

"Svoje političke probleme rješavamo demokratskim putem na izborima i u Parlamentu a ne vaninstitucionalno, uključujući i tako važne odluke kao što je smjena Vlade, i izbor nove, manjinske, koja danas slavi Dan nezavisnosti", kazao je Đukanović i svim građanima čestitao praznik.

"Svim građanima Crne Gore čestitam ovaj veliki praznik, u nadi da su uprkos brojnim izazovima pred nama bolji dani, zašta se zajedno moramo postarati, svako na svom nivou odgovornosti. Nek je vječna Crna Gora", zaključuje se u čestitku predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića.

izvor:rtcg