Građani ne pristaju na rušenje ustavnog poretka

Novi protest pokreta Ima nas biće održan u ponedjeljak, za kada je zakazana sjednica Skupštine na čijem dnevnom redu su izmjene Zakona o predsjedniku.

Iz Pokreta Ima nas saopštili su da će u ponedjeljak, tokom sjednice Skupštine, vaninstitucionalnim djelovanjem poslati jasnu poruku da građani Crne Gore ne pristaju na rušenje ustavnog poretka.

Oni su istakli da će kroz razrađen i detaljan plan djelovanja poslati jasnu poruku da neće odustati od borbe za građansku, naprednu i evropsku Crnu Goru.

“Pokret Ima nas će u ponedjeljak, tokom sjednice na kojoj se odlučuje o pučističkom Zakonu o predsjedniku, vaninstitucionalnim djelovanjem poslati jasnu poruku da građani Crne Gore ne pristaju na rušenje ustavnog poretka”, kaže se u saopštenju.

Iz pokreta Ima nas pozvali su sve političke aktere na odgovornost.

“Poručujemo im da od zahtjeva nećemo odustati i da ne testiraju našu odlučnost kada je u pitanju odbrana državnih interesa”, naveli su iz pokreta Ima nas.

Na to ih, kako su kazali, obavezuje i masovan odaziv građana, budući da je na dosadašnja tri protesta prisustvovalo više od 60 hiljada građana,

Navodi se da su time protesti Ima nas postali najmasovniji protesti od obnavljanja nezavisnosti.

Iz pokreta Ima nas rekli su da je građanima dosta rastakanja države kojem se svjedoči posljednje dvije godine, i da su odlučni da se povrati politička stabilnost u zemlji.

“Zbog toga zahtijevamo odustajanje od Zakona o predsjedniku, organizaciju vanrednih parlamentarnih izbora i dijalog i kompromis povodom izbora sudija Ustavnog suda”, navodi se u saopštenju.

izvor:mina