Formalni politički odnosi CG i Srbije sve bolji

Potpredsjednik Vlade Crne Gore i lider SNP-a Vladimir Joković i potpredsjednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić konstatovali su zadovoljstvo time što se "formalni politički odnosi dvije zemlje unapređuju brzim putem".

Kako je saopšteno iz Socijalističke narodne partije (SNP) Joković se sa Dačićem sastao u Beogradu tokom njegove dvodnevne posjete Srbiji.

"U prijateljskom razgovoru dvojica sagovornika su konstatovali zadovoljstvo time što se formalni politički odnosi Srbije i Crne Gore unapređuju brzim putem", navodi se u saopštenju.

Nakon sastanka, kako su istakli, Joković je kazao da bilateralni odnosi dvije države treba da prate izvanredne odnose koje u praksi već imaju građani Srbije i Crne Gore.

"Gospodin Dačić i ja smo imali veoma dobar razgovor u Beogradu. Treba u našim bilateralnim odnosima da pratimo želju ogromnog građana i Crne Gore i Srbije da naši odnosi budu najbolji mogući. Ovaj sastanak i razgovor koji smo imali je još jedan korak u tom smjeru", rekao je Joković nakon sastanka.

Joković tokom posjete Repubilici Srbiji ima niz sastanaka sa zvaničnicima te zemlje.

Izvor: Rtcg