Prekinuto glasanje na oba biračka mjesta u Šavniku

Na dva biračka mjesta u Šavniku danas je trebalo da bude održano glasanje deveti put, ali je prije devet časova izborni proces okončan. Glasanje na tim biračkim mjestima prekinuto je jer članovi izborne komisije iz koalicije “Za budućnost Šavnika” nijesu dozvolili osobama, za koje tvrde da ne žive u Šavniku, da glasaju.

DPS: Pravna država kapitulirala

U Opštinskom odboru DPS-a navode sa su i danas članovi biračkih odbora iz redova DF-a, uz svesrdnu podršku i navijanje za destrukciju od strane Demokrata, spriječili okončanje izbornog procesa u ovoj opštini.

Knežević: Od 58 birača 50 su fantomski

Novica Knežević iz “Koalicije za budućnost Šavnika”, prekinio je jutros glasanje na biračkom mjestu Kruševice. Kaže, za TVCG, da je to uradio jer nijesu uspjeli sa DPS-om da se dogovore da birači iz drugih gradova ne glasaju u Šavniku.

“Ja sam im rekao nema problema, to je to pustićemo dvojicu da glasaju. Došao je jedan kaže da ga je sistem prepoznao, ja ga nijesam prepoznao... Ja sam iskrižao listiće, a neke sam i pocijepao”, kazao je Knežević za TVCG.

Knežević navodi da je na biračkom mjestu Kruševice 2020. bilo 11 birača, a sad ih je 58.

“Od tog 58 je 50 sigurno fantoma”, naveo je Knežević i dodao da je ovo za njega moralan čin koji bi uvijek ponovio.

Prekinuto glasanje

Glasanje na biračkim mjestima u zgradi Opštine Šavnik i u selu Kruševice, prekinuto je.

Glasanje na tim biračkim mjestima prekinuto je jer članovi izborne komisije iz koalicije “Za budućnost Šavnika” nijesu dozvolili osobama, za koje tvrde da ne žive u Šavniku, da glasaju.

Na tim biračkim mjestima po deveti put je prekinuto glasanje.

Pravo glasa u Opštini Šavnik ima 483 birača, a u Kruševicama 58.

Pljevaljsko Osnovno državno tuzilaštvo (ODT) podnijelo je ranije Osnovnom sudu na Žabljaku četiri optužna predloga protiv sedam osoba zbog sprečavanja glasanja tokom lokalnih izbora u Šavniku.

izvor: rtcg