"Mojkovac doživio preporod, novo rukovodstvo da nastavi putem razvoja"

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku povodom 7. januara - Dana Opštine Mojkovac, predsjedniku opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine Opštine Marku Janketiću, odbornicima i svim građanima Mojkovca uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

"Mojkovac je grad bogate istorije, čiji žitelji vjekovima baštine slobodarstvo kao vanvremenu vrijednost, ponosno stojeći na braniku svoje države. Uz nemjerljiv doprinos u istorijskim bitkama za slobodu, kako svog tako i drugih naroda, Mojkovčani su se istakli i u antifašističkoj borbi, usljed čega je ovaj grad i zavrijedio da postane simbol crnogorske slobodarske misli i požrtvovanja, prema čemu se odnosimo s posebnim pijetetom. Zahvaljujući dugogodišnoj odgovornoj politici lokalnog rukovodstva, uz podršku države, Mojkovac je doživio period dinamičnog prosperiteta, koji je pratio ukupan razvoj Crne Gore.

Domaćinsko upravljanje raspoloživim privrednim i prirodnim resursima, doprinijelo je percepciji Mojkovca kao destinacije povoljne za investiciona ulaganja, razvoj preduzetništva, a posebno turuzma kroz ukupan razvoj turističke ponude, zimskih sportova i hotelijerstva u ovom kraju Crne Gore, u čemu je pravilno prepoznat i iskorišćen strateški položaj grada", naveo je Đukanović.Kako je dodao, uvjeren je da će i novo lokalno rukovodstvo, nastaviti ranije trasiranim putem razvoja, na dobrobit žitelja ovog grada i cijele Crne Gore.

Izvor: rtcg