Radović umjesto Maškovića, Kovač izdvojio mišljenje

Za vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije, koji će rukovoditi Sektorom za finansijsko-obavještajne poslove Vlada je imenovala Aleksandra Radovića.

Na toj poziciji do sada je bio Saša Mašković.

Povodom imenovanja Radovića mišljenje je na sjednivi Vlade izdvojio ministar pravde Marko Kovač, a obrazloženje je zatražio i ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović pitao je na sjednici Vlade ministra unutrašnjih poslova Filipa Adažića koji su razlozi zbog kojih Mašković nije ponovo predložen na fukciju vršioca dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije.

“Da li postoji neki poseban razlog, jer čini mi se da je taj posao dobro rađen”, kazao je Damjanović na sjednici Vlade.

Adžić je poručio da je Maškoviću istakao mandat, a podsjeća da je i ranije najavljivao kadrovske promjene.

“Smatram da će gospodin Mašković shodno svom iskustvu obavljati i neku dugu odgovornu funkciju,  ali trenutno za ovu poziciju imam neko drugo rješenje koje je više u skladu sa mojim očekivanjima... To je jedini razlog i nema bilo kakve druge pozadine, već smatram da Mašković može svoj doprinos dati i na nekoj drugoj poziciji”, saopštio je Adžić.Ministar paravde Marko Kovač izdvojio je mišljenje po pitanju imenovanja Radovića, jer kako kaže, ima određene rezerve.

Izvor:rtcg