Zajednička nestranačka ličnost ili SDP izlazi sa svojim kandidatom

Ukoliko u razumnom roku crnogorska politička scena koja baštini sekularne i evropske vrijednosti ne predloži zajedničkog nestranačkog kandidata, Socijaldemokratska partija će izaći sa svojim na predsjedničkim izborima, kazao je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro”, lider te partije Raško Konjević.

Istakao je da je bilo razgovora o zajedničkom kandidatu, ali da nijesu još došli do dogovora.Konjević je rekao da jednom polu crnogorske političke i društvene scene koji baštini vrijednosti građanske, sekularne i evropski orjentisane države je potrebno da ima jednog kandidata koji ne pripada ni jednoj političkoj partiji, odnosno nestranačkog kandidata koji dijeli ove vrijednosti.

“Ukoliko u nekom razumnom roku, ne možemo napraviti takav dogovor, imaćemo kao 2018. godine svog kandidata”, kazao je Konjević.

I dodao da će vidjeti šta će se dešavati u narednih 10 dana.Kada je riječ o SDP-u, kazao je da je više mogućnosti.

"Ne bih sada licitirao sa imenima. Mi imamo dobro iskustvo sa predsjedničkim kandidatom iz 2018. ali ostavio bih to Glavnom odboru", rekao je on.

Istakao je da je bilo razgovora o zajedničkom kandidatu, ali da nijesu još došli do dogovora.

"Ovaj vrednosni sistem koji podržavaju partije, ne samo opozicije, već i neke iz vlasti, možemo da dođemo do imena koje bismo mogli da predstavimo. Ako dođemo do imena bio bi kvalitet više, a ako ne dođemo, mislim da ćemo na polju onih koji danas valjda čine parlamentarnu većinu i onih koji čine opoziciju dominantno imati kandidate koji će biti podržani od strane pojedinačnih političkih subjekata", kazao je Konjević.

Izvor:rtcg