Bečić i Abazović sjutra sa Hanom

Lideri Demokrata i URE Aleksa Bečić i Dritan Abazović boraviće u naredna dva dana u zvaničnoj posjeti Briselu, na poziv komesara Evropske unije za susjedsku politiku i proširenje, Johanesa Hana, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Pored Bečića i Abazovića u Brisel idu i generalni sekretar Demokrata, Boris Bogdanović i potpredsjednik GP URA, Miloš Konatar, a sa Hanom će se sastati danas.

“Hanov poziv uslijedio je nakon što su dvojica lidera domaćoj i međunarodnoj javnosti predočili Plan izbornih reformi, o čijoj ozbiljnosti, osim šireg odobravanja od strane relevantnih domaćih i međunarodnih adresa, svjedoči i ova posjeta Bečića i Abazovića Briselu, u okviru koje će komesaru Hanu Plan izbornih reformi i njegova razrada biti predstavljeni u cjelosti, kao i sve okolnosti koje su dovele do potrebe za jednim takvim razrješenjem trenutne političke situacije u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Podsjećaju, da je Planom izbornih reformi Demokrata i URA-e, koji je ponuđen i drugim opozicionim partijama, kao i NVO sektoru, predviđeno nalaženje održivih rješenja u vezi sa Sudskim savjetom, Savjetom RTCG-a i sveobuhvatnom izbornom reformom koja podrazumijeva implementaciju preporuka OEBS-a/ODIHR-a.

“Evropski komesar Han, ubrzo po objavi Plana, pohvalio je konstruktivan angažman u debati i reformama koje su kreiranjem ovog Plana pokazali Demokrate i URA i najavio diskusiju sa Bečićem i Abazovićem koja će uslijediti, počevši od danas”, podsjećaju Demokrate.

 

Izvor: RTCG