Han dočekao Bečića i Abazovića, sloboda medija i reforma izbornog zakonodavstva u fokusu

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, predsjednik URA-e Dritan Abazović, generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović i potpredsjednik URA-e Miloš Konatar, danas su u sjedištu Evropske komisije u Briselu razgovarali sa Johanesom Hanom, komesarom za proširenje Evropske unije.

Bečić i Abazović su na poziv komesara Hana prezentovali Plan izbornih reformi koji je prethodno pozdravila Evropska komisija.

Imajući u vidu da ova dva politička subjekta od svog osnivanja funkcionišu na način što nude konkretna rješenja za detektovane probleme, oni su komesaru Hanu predali detaljnu razradu Plana izbornih reformi na 35 strana i iskazali spremnost da se uz podršku Evropske unije u “ad hoc” parlamentarnom radnom tijelu bore za dosljednu  implementaciju predloženih rješenja.

Bečić je komesaru Hanu saopštio da za razliku od Đukanovića koji ovih dana šalje euroskeptične poruke, upućuje oštre strelice Briselu i najavljuje novi, ko zna koji put po redu, zaokret u spoljnjoj politici, ljudi za 21. vijek smatraju da pristupanje Crne Gore Evropskoj uniji nema alternativu.

Abazović je takođe istakao da Crna Gora konačno ima kredibilnu, proevropsku alternativu u opoziciji i zahvalio se komesaru Hanu na činjenici da su vrata Evropske komisije širom otvorena za sve proevropske znage.

izvor: cdm