Nikolić nema pojma o preseljenju Visoke medicinske škole, ne zna otkuda takve priče

Dio profesora i saradnika Visoke medicinske škole u Beranama, kao i dio studenata, oglasili su se juče saopštenjem u kojem tvrde kako je ponovo aktuelizovana priča o preseljenju ove škole u Podgoricu, te da je u sve to uključen menadžment Medicinskog fakulteta na čelu sa dekanom prof. Goranom Nikolićem.

“Rade na tome da se mimo odluke Vlade Crne Gore preseli škola u Podgoricu”, tvrde oni.Kako su naveli, to je plan Nacionalnog udruženja medicinskih sestara i babica Crne Gore, sa istim ciljem kao lani, “ličnim interesima i krađi ideja, što ne bi smjelo da postoji u struci kakva je ova.

“Studenti izjavljuju da su prevareni jer su prošle godine dobili garanciju od presjednika Vlade Duška Markovića i rektora Danila Nikolića”, saopštili su oni. Dekan Medicinskog fakulteta Goran Nikolić sinoć je za Pobjedu kazao da ne zna o čemu govore potpisnici saopštenja.

“Demantujem njihove tvrdnje. Ne znam otkuda im ta priča. Na zvaničnim organima Medicinskog fakulteta, Senatu Univerziteta Crne Gore i ostalim tijelima Unverziteta nikakve priče o bilo kakvoj promjeni sjedišta Visoke medicinske škole nije bolo. Ne znam na osnovu čega su oni izveli zaključke.

Upis će se obavljati kao i prošle godine, bez ikakvih promjena. Ja, zaista ne znam o čemu se radi”, kategoričan je Nikolić.

Izvor: CdM