U srijedu Premijerski sat

Premijer Duško Marković odgovaraće na poslanička pitanja tokom Premijerskog sata koji je zakazan za srijedu 27.juna.

Markovića će poslanik Socijaldemokrata Mićo Orlandić pitati šta Vlada preduzima i šta će preduzimati da se na održiv način valorizuju potencijali Skadarskog jezera na osnovu ubrzanog ekonomskog razvoja, stavljajući u funkciju ovaj, kako je naveo, ogroman ekonomski, kulturni, turistički, ekološki i poljoprivredni razoj Crne Gore.

U ime DPS-a pitanje će postaviti poslanik te partije Nikola Rakočević. Podsjećajući da je Crna Gora ostvarila rast BDP-a za prvi kvartal ovge godine na nivou od 4,5 odsto, njega interesuje da li je realno očekivati ovakav trend u nastavku 2018-e godine, i šta će biti najveći izazovi Vlade u zadržavanju ovog rasta u tekućoj godini.

U ime manjinskih partija, Adrijan Vuksanović iz HGI, pitaće Markovića, kakva su očekivanja od predstojeće ljetnje turističke sezone i na koji način to doprinosi otvaranju novih radnih mjesta, odnosno zapošljavanju i ukupnom razvoju Crne Gore.

Raško Konjević Markovića će u ime SDP-a pitati da li može da garantuje da je postupanje ministra saobraćaja Osmana Nurkovića u dijelu politike zapošljavanja u Ministarstvu saobraćaja u skladu sa zakonskim propisima.

Poslanik DF-a, Milan Knežević, pitaće na osnovu čijih instrukcija je, kako navodi, Marković odlučio da gradi kampove za više hiljada ilegalnih migranata u Crnoj Gori ne bi li se, kako je premijer ranio rekao, smanjio pritisak na granice Evropske unije.

 

Izvor:AntenaM