"Cilj je stabilna politička vlada"

Za ubrzanje reformi u Crnoj Gori potrebna je politički stabilna Vlada, sa što većom podrškom u parlamentu i voljom da iznese put ka Evropskoj uniji (EU), kazao je novoizabrani predsjednik države i jedan od lidera Pokreta Evropa sad (PES), Jakov Milatović.

On je, u emisiji Načisto na Televiziji Vijesti, rekao da će način na koji će PES nastupiti na parlamentarnim izborima zavisiti od razgovora koji treba da uslijede.

Na pitanje da li će podržati lidera PES-a Milojka Spajića za nosioca liste na predstojećim parlamentarnim izborima, Milatović je odgovorio da su nesporne Spajićeve sposobnosti, posebno u oblasti ekonomske politike.

“Spajić je uvijek imao moju podršku i to će tako uvijek da bude", istakao je Milatović, prenosi Portal Vijesti.

On je dodao da je manje važno ko će biti nosilac liste i da li će nastupiti samostalno ili u koaliciji jer je, kako je naveo, zajednički cilj ubrzanje reformi nakon odlaska Mila Đukanovića.

"Za to je potrebna politički stabilna vlada, sa kapacitetom u parlamentu i voljom da iznese reforme i put ka EU. To je cilj", kazao je Milatović.

On je rekao da PES treba da prvo razgovara sa programski bliskim partijama.

Milatović je naveo da je potrebno da naredna vlada ima što veću podršku u parlamentu.

Milatović je ocijenio da se otvara novi list demokratskog i ekonomskog razvoja Crne Gore.

On je kazao da je pobjeda na predsjedničkim izborima došla kao rezultat okretanja javnom interesu i da je jedna od posljedica i odlazak Đukanovića sa mjesta lidera Demokratske partije socijalista (DPS).

 

Izvor: Mina