Veliko interesovanje za programe podrške privredi

Za programe za unapređenje konkurentnosti privrede i razvoj zanatstva vlada veliko interesovanje, pri čemu je dostignut budžet za programsku liniju za nabavku opreme velike vrijednosti, saopšteno je iz Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma.

Generalna direktorica Direktorata za unapređenje konkurentnosti u tom Ministarstvu, Olivera Vukajlović, kazala je da su do sada imali veliki broj prijava.

“Interesovanja ima puno i imamo veliki broj prijava. Najviše interesovanje je za nabavku opreme. To su i najvrijednije linije u smislu budžetskih sredstava koja su za njih opredijeljene, one su vrijedne dva miliona”, rekla je Vukajlović u intervjuu agenciji Mina-business. Ona je podsjetila da su 25. aprila postavili obavještenje na sajtu Ministarstva da je dostignut budžet za liniju za nabavku opreme velike vrijednosti. Ministarstvo je raspisalo 11. aprila javne pozive za programe za unapređenje konkurentnosti privrede, vrijedan tri miliona EUR, i za razvoj i promociju zanatstva u vrijednosti od 175 hiljada EUR.

“Imali smo veliki broj prijava za jako kratak vremenski period tako da je interesovanje privrede ogromno i meni je jako drago što je tako. To mi samo govori da je informacija o programu prisutna i da je privreda već upoznata sa činjenicom da on postoji, da je ta podrška značajna i to je jedan dobar signal za nas kao kreatore programa”, ocijenila je Vukajlović. Ona je navela da veliko interesovanje vlada i za nabavku opreme male vrijednosti i za internacionalizaciju. “Cilj je da se iskoriste sva sredstva, jer samo tako postižemo taj efekat da smo privredi pomogli i mislim da će oni to prepoznati i iskoristiti sva sredstva”, dodala je Vukajlović.

Izvor: RTCG