Razmatramo više modela, među njima i samostalan nastup

Socijaldemokrate (SD), osim samostalnog izlaska, razmatraju i druge modele nastupa na parlamentarnim izborima, kazao je potpredsjednik te partije Danilo Orlandić, dodajući da opozicione stranke građanima moraju ponuditi inoviranu političku ponudu, nove ljude i konkretne predloge za poboljšanje životnog standarda.

Orlandić je agenciji MINA rekao da očekuje da u relativno kratkom vremenskom roku Predsjedništvo i Glavni odbor SD-a donesu odluku o nastupu na izborima. Kako je naveo, SD je već od 3. aprila, dana nakon održavanja drugog kruga predsjedničkih izbora, u izbornom režimu rada.

„Taj režim rada, svakako, podrazumijeva pripreme partije za samostalan nastup na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima, koji će biti održani 11. juna“, kazao je Orlandić. Za takvu vrstu nastupa, kako je naveo, SD je spreman.

„Izuzev tog modela, razmatraju se i drugi modeli nastupa, odnosno nekoliko tipova koalicionih aranžmana i analizira se da li bi, eventualno, takav nastup mogao djelovati sinergetski ili ne“, rekao je Orlandić.

Izvor: RTCG