Prepoznati perspektivu Rožaja i raditi na ekonomskom razvoju

Potencijali Rožaja su neosporni, a zajednička borba za ekonomski razvoj i unapređenje uslova života i rada svih građana moraju biti prioritet svakog pojedinca, poručio je u čestitki povodom Dana Opštine predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

Milatović je uputio je uputio čestitke predsjedniku opštine Rožaje Rahmanu Husoviću, predsjedniku skupštine opštine Almiru Avdiću, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima.

"Danas dok obilježavamo Dan opštine, prisjećamo se hrabrih rožajskih proletera koji su dali svoje živote za oslobođenje Rožaja. Njihova neustrašiva borba protiv fašizma i okupacije ostaje vječna inspiracija za stanovnike ove opštine i podsjetnik na važnost očuvanja mira, raznolikosti i solidarnosti”, poručio je predsjednik.

Napominje da je kroz vijekove, Rožaje bilo raskršće civilizacija, kultura, vjera i naroda.

“Uprkos svim izazovima, Rožajci su sačuvali univerzalne vrijednosti i gostoprimstvo koje ih karakteriše. Obilje prirodnih i kulturnih bogatstava ovog kraja, ovjenčanog Hajlom i okupanog Ibrom, pruža ogromne mogućnosti za razvoj i prosperitet”, navodi se u čestitki.

izvor:rtcg