Važan doprinos Skupštine reformskim procesima

Tokom prethodna tri mjeseca, Skupština Crne Gore uspješno je okončala niz postupaka izbora i imenovanja visokih funkcionera u oblasti pravosuđa, čime se stalo na kraj višegodišnjem radu u v.d. stanju na ovim značajnim pozicijama, naveo je predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

Mandić je juče  obavijestio predsjednicu Evropskog parlamenta Robertu Metsolu i ambasadorku Evropske unije u Crnoj Gori Oanu Kristinu Popu o postignutim rezultatima 28. saziva Skupštine Crne Gore, kada su u pitanju brojni pomaci ključni za dalje snaženje demokratskih institucija i vladavine prava u našoj zemlji. Kako je saopšteno iz Skupštine Mandić je posebno istakao da je parlament uz značajnu podršku 61 poslanika, što čini više od 75% ukupnog broja poslanika donio Odluku o izboru vrhovnog državnog tužioca Crne Gore.

“Želim da sa Vama podijelim svoje duboko ubjeđenje da će Skupština Crne Gore nastaviti da niže zapažene rezultate kada je u pitanju evropski put naše zemlje, ali i kada su u pitanju sva ona pitanja koja se tiču boljeg života svih naših građana”, istakao je Mandić. Dodao je i da je zadatak kako njega kao predsjednika Skupštine, tako i svih poslanika parlamentarne većine, da Crnu Goru pomire i učine stabilnim društvom, u kojem će svi imati jednaka prava i šanse. “Uvjeren sam da će doprinos Skupštine Crne Gore, reformskim procesima i izgradnji sveopšteg društvenog mira, biti snažan podsticaj napretku naše zemlje ka članstvu u Evropskoj uniji, kao i da će kontinuirana posvećenost tekućeg skupštinskog saziva biti prepoznata kao naše iskreno zalaganje ubrzanju ovog procesa”, zaključio je u pismu predsjednik Mandić.

Izvor:RTCG