Što prije dobiti zakon o vladi, nove platforme za sajber bezbjednost

Ministar javne uprave Maraš Dukaj kazao je u razgovoru za Portal RTCG da postoji potreba za donošenjem Zakona o vladi u najkraćem roku, a naša zemlja biće među prvim državama koja će implementirati GRECO preporuke u pomenuto zakonsko rješenje. Kaže da je MJU od avgusta 2022. dodatno unaprijedilo sajber bezbjednost.

Na pitanje o prijetnjama koje mu je, navodno, preko članova "kavačkog" klana uputio turski državljanin, Maraš Dukaj kaže da je  sve što je imao, kazao u zakonitoj proceduri nadležnim organima.

"Siguran sam da je to najbolji put za dobijanje svih odgovora, pa i onih koji interesuju medije“, istakao je Dukaj.

Naglašava da je donošenje Zakona o Vladi predviđeno Srednjoročnim programom rada Vlade za period 2022-2024. godina, kao i Strategijom reforme javne uprave.

"Donošenjem ovog zakona sistemski će se urediti sva pitanja od značaja za organizaciju, mandat, sastav, način rada, odlučivanja, odnosa sa drugim organima, kao i druga pitanja od značaja za rad Vlade, što će biti osnov i svakoj budućoj izvršnoj vlasti da, u skladu sa najboljim praksama i principima dobrog upravljanja, vrši svoju funkciju", istakao je on.

Izvor:RTCG