"Inflaciju smanjujemo kroz niže cijene preko 500 artikala"

Vlada odlukom o ograničavanju marži ne samo što zaustavlja rast, već će doći i do snižavanja cijena preko 500 artikala, saopštio je poslanik Pokreta Evropa sad, Miloš Pižurica i dodao da se vodilo računa o domaćim proizvođačima.

On je kazao da je inflacija uvozna i globalnog karaktera, ali ćemo imati smanjeni inflatorni pristisak na građane kroz niže cijene osnovnih proizvoda i bolji životni standard. „Veoma je važno da se vodilo računa o našim proizvođačima, koji su uključeni, tako da će kupac biti usmjeren na domaći proizvod koji postaje konkurentniji i dodatno promovisan“, naveo je Pižurica u saopštenju. On je kazao da rezultate isporučuju u kontinuitetu, onako kako su i obećali i svima je jasno zašto nijesu nastavili akciju Stop inflaciji sa 150 artikala koja je funkcionisala na dobrovoljnoj osnovi.

„Kod građana Crne Gore ni ovog puta neće proći jeftine političke floskule i pokušaj da se ospori ekonomski opravdana i utemeljena Odluka. Nema ni jednog znaka jednakosti niti se mogu uporediti ove mjere 44. Vlade sa "akcijom" minimalno korigovanih cijena za određene proizvode, dok su sve ostale cijene bile uvećane za 30 do 40 odsto“, rekao je Pižurica. On je kazao da je sve njihove aktivnosti podržala Privredna komora i rezultat su dogovora sa privrednicima, što još jednom potvrđuje transparentnost u radu i otvorenost za dogovor sa svim privrednim činiocima.„Zato rezultati ne izostaju“, zaključio je Pižurica.

Izvor:RTCG

Foto: PES