Kriminal ne može nadjačati snagu institucija države

Zajednički rad Specijalnog državnog tužilaštva(SDT) i Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) primjer je postizanja rezulata predanim, timskim radom, kazao je glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, tokom današnje posjete SPO. Direktor Uprave policije Veselin Veljović naglasio je da očekuje da će težište rada specijalnog odjeljenja biti usmjereno protiv organizovanih kriminalnih grupa, kao i na rasvjetljavanje ubistava i napada na novinare.

Kako su istakli iz policije, konstatovano je da je Specijalno policijsko odjeljenje, uz rukovođenje i koordinaciju nadležnog Specijalnog državnog tužilaštva, postizanjem značajnih rezultata i zajedno sa ostalim djelovima MUP-a i Uprave policije, doprinijelo osjećaju sigurnosti i bezbjednosti svih građana.

"Veljović je iskazao podršku Specijalnom policijskom odjeljenju u budućim profesionalnim aktivnostima i izrazio očekivanje da će težište njihovog rada biti usmjereno na sprječavanje djelovanja organizovanih kriminalnih grupa a posebno na otkrivanje i presijecanje njihovih kriminalnih aktivnosti na krijumčarenju opojnih droga", saopšteno je iz UP.

Direktor Uprave policije je poručio da očekuje da će SPO raditi i na rasvjetljavanju neriješenih ubistava i napada na novinare i imovinu medija.

"Zajednički je konstatovano da odgovor organizovanom kriminalu moraju obezbijediti snažne institucije, uz jačanje saradnje, povjerenja i timskog rada, u očuvanju profesionalnih standarda i snaženju međuljudskih odnosa. Ukazano je i na određene slabosti i nedostatke u vlastitim redovima, uz potrebu da otklonimo te slabosti kao i pojedince iz bezbjednosnog sistema koji narušavaju etičke principe i profesionalni integritet pripadnika službe", kazali su iz policije.

Kako je saopšteno, Katnić i Veljović su saglasni u stavu da organizovani kriminal ne može nadjačati snagu institucija države, te da će se u aktivnostima na borbi protiv kriminala istrajati, uz nastavak konkretnih akcija sa mjerljiviim rezultatima.

"Glavni specijalni tužilac i direktor će, u kontinuiranoj komunikaciji, sa pažnjom pratiti razvoj koordiniranih aktivnosti usmjerenih protiv organizovanih kriminalnih grupa i sa njima povezanih lica", istakli su iz policije.

Izvor:rtcg