Danas o privremenoj mjeri

Ustavni sud Crne Gore danas bi trebalo da odluči o predlozima za obustavu izvršenja rješenja sudova, kojima je određena zatvorska kazna poslanicima Demokratskog fronta (DF), Nebojši Medojeviću i Milanu Kneževiću.

Pobjeda saznaje da su sudije izvjestioci Ustavnog suda Mevlida Muratović i Milorad Gogić predložile Vijeću suda obustavu izvršenja kazne zatvora u trajanju do 60 dana koju je Viši sud odredio Medojeviću i Kneževiću zbog odbijanja da svjedoče.

Ukoliko dva vijeća u predmetima Medojevića i Kneževića danas ne donesu jednoglasnu odluku, Ustavni sud će odlučivati na plenarnoj sjednici koja će biti po hitnom postupku biti zakazana za srijedu ujutro, kada će, prema informacijama Pobjede, većina u Sudu donijeti odluku o prekidu kazne zatvora do okončanja spora u meritumu.

Rješenjem koje je 28. novembra donio Viši sud u Podgorici, Medojeviću i Kneževiću određene su kazne od po dva mjeseca zatvora, jer su odbili da svjedoče u predmetima koje je, povodom njihovih tvrdnji, formiralospecijalnotužilaštvo.

 

Izvor:mina