Crna Gore preduzela sve mjere za slučaj priliva migranata

Crna Gore preduzela je sve mjere za slučaj priliva migranata, a suočavanje sa migracionim izazovima zahtijeva tijesnu saradnju država, ocijenio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Nuhodžić je na konferenciji Ujedinjenih nacija o migracijama u Maroku, poručio da crnogorska Vlada radi na svim poljima, kako bi bolje regulisala procese migracijske procese, naročito u smislu kontrolisanog ulaska na teritoriju države.

"Kao odgovorna država preuzela je sve mjere za eventualni prihvat migranata i izbjeglica u slučaju njihovog priliva, a u skladu sa svim međunarodnim standardima u ovoj oblasti“, rekao je Nuhodžić na Međuvladinoj konferenciji za usvajanje Globalnog kompakta za sigurne, uređene i regularne migracije.

Nuhodžić je ponovio da Crna Gora pozdravlja sinhronizovanu međunarodnu aktivnost odnosno definisanje Globalnog kompakta za sigurne, uređene i regularne migracije, što je jasan politički signal jedinstvenim aktivnostima i podijeljenoj odgovornosti zemalja porijekla, tranzita i destinacije za suočavanje sa ovim fenomenom.

 

Izvor:mina