Ruksaci ne izlaze iz mode

Torbice su u posljednje dvije sezone pale u drugi plan. Njihovo mjesto na tronu najomiljenijih modnih dodataka uvjerljivo su zamijenili ruksaci.

Praktični su, jednostavni, ali i efektni. Takođe, uklapaju se u svaki stil pa ne čudi što su ove sezone traženiji od klasičnih torbica.

I ne samo ove sezone, već nekoliko sezona zaredom, ruksaci su najtraženiji modni dodaci. Čak i ako već odavno ne sjedite u školskim klupama, nećete izgledati čudno s njim na leđima. Potpuno očekivano, njihovu privlačnost prepoznala su i brojna dizajnerska imena te ih brzinom svjetlosti uvrstila u svoje kolekcije, a isto su napravili i (puno pristupačniji) high street brendovi.

Modeli

Nije važno hoćete li odabrati model od prave ili vještačke kože, mat teksture ili od tkanine. S ruksakom jednostavno ne možete pogriješiti. Najtraženiji su oni u zagasitim, decentnim bojama koji se odlično uklapaju uz sve autfite. Međutim, nešto hrabrije ljubiteljice mode rado će se odlučiti za ruksak u smeđoj ili boji konjaka.

A ako ste jedna od onih žena koje vole nositi pozamašnu količinu stvari, "zlu ne trebalo", odličan odabir su ruksaci nešto većih dimenzija, ali i dalje profinjenog izgleda.

Šareni ruksaci od tekstila razigraće svaku casual kombinaciju, dok će oni od kože, eko-kože i antilopa odlično upotpuniti i poslovni look. Nositi se može baš uz sve, farmerke, odijelo, maksi haljine, suknje, blejzere, visoke potpetice ili patike.

Praktičnost

Ruksaci su prilagođeni ženama u pokretu, jer su idealne veličine i u njih može da stane sve što vam je za taj dan potrebno. Pored toga, osvježiće vašu modnu kombinaciju i učiniti da izgledate savršeno. Praktični su i s te strane što ne morate da ih nosite u ruci, pa su vam one slobodne da vozite bicikl ili ponesete namirnice za kuću. Nema sumnje da će se vladavina ovih modnih dodataka nastaviti i kroz narednih nekoliko sezona, a vaše je samo da odaberete boju i dezen koji će se najbolje uklopiti uz vaš autfit ali i karakter.

Izvor:Nezavisne novine