Kokosovo ulje čini čuda za kosu

Zahvaljujući ovim maskama za kosu, koje možete i same da napravite, imaćete kosu u svakom trenutku kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona.

Jaka i sjajna kosa je san mnogih žena, a zahvaljujući ovim maskama to je i dostižno. Glavni sastojak je kokosovo ulje, koje je poznato kao sveti gral kada je njega kose u pitanju. Ono sadrži laurinsku kisjelinu, vrstu masne kisjeline koja prodire u samu vlas kose kako bi podržala rast i hranila suve površine. Osim toga, nadoknađuje proteine izgubljene u tretmanima poput farbanja.

Svi proizvodi koju su potrebni za ove maske se mogu naći u svakoj prodavnici ili ih već imate u svojoj kuhinji. Uvijek je bolje koristiti proizvode koje same napravite, jer sa sigurnošću znate šta ste koristili.

Pronašli smo maske koje će za samo nekoliko minuta učiniti čudo za kosu. One će vratiti ravnotežu kosi i dubinski je obnoviti.

Maska koja hidrira suvu kosu

Obezbijediće dovoljnu vlagu kosi i vraća sjaj beživotnoj kosi.

Potrebno vam je:

2 kašike kokosovog ulja

1 kašika meda

1 jaje

Priprema:

Istopite kokosovo ulje u mikrotalasnoj ili na ringli, pa ga pomiješajte sa prethodno izmućenim jajetom. Nakon toga dodaje kašiku meda i miješajte dok smjesa ne postane homogena.

Nanošenje:

Na vlažnu kosu nanesite masku od korijena do krajeva, a nakon toga je zamotajte u peškir i sačekajte 30 minuta. Nakon toga operite kosu ponovo šamponom.

Maska koja sprečava lomljenje kose

Pored toga što sprečava lomljenje kose, ona je i hidrira dubinski.

Potrebno vam je:

1 kašika kokosovog ulja

1 kašika jabukovog sirćeta

Priprema:

Istopite kokosovo ulje, pa ga pomiješajte sa jabukovim sirćetom.

Primjena:

Masku nanesite na suvu kosu i ostavite da odstoji 15 do 20 minuta. Nakon toga kosu operite šamponom.

Izvor: CdM