Midaksi haljine stvorene za hladne dane

Mislili ste da su mini, midi i maksi jedine dužine haljina koje postoje? E pa, varate se.

Nakon što su obilježile ovogodišnju ljetnu sezonu takozvane midaksi haljine, koje predstavljaju kombinaciju midi i maksi dužine, nećemo moći zaobići ni u hladnim mjesecima - one su zanimljivih uzoraka ili jednobojne, udobne i jednostavne za kombinovanje sa drugim odjevnim predmetima. U hladnim zimskim danima dovoljno je da preko njih obučete kaput ili zimsku jaknu.

Popularne midaksi haljine, koje dosežu do iznad gležnja, pokazale su se kao veliki ljetni hit, a da će njihova popularnost zaživjeti i izvan ljetne sezone dale su naslutiti aktuelne kolekcije renomiranih dizajnerskih brendova poput "Givenchyja", "Marca Jacobsa" i britanske modne kuće "Alexander McQueen".

A najbolje je to što pristaje zaista svima... Za razliku od donedavno najpopularnije midi dužine, koja završava na sredini lista, tamo gdje je noga uglavnom najšira, midaksi haljine završavaju iznad gležnja, gdje je noga najuža, što definitivno laska ženskoj figuri i izdužuje je.

Maksi haljina može izgledati previše opušteno i ležerno za odlazak na posao, dok malo elegantnije večernje varijante u toj dužini definitivno nisu najbolji izbor za dnevni look. Stoga se midaksi nameće kao savršen izbor koji možete nositi od jutra do večeri.

Način na koji ćete stilizovati zimsku verziju midaksi haljine zavisi od vas, ali prema riječima modnih eksperata i primjeru jednih od najuticajnijih zvijezda ulične mode, nećete pogriješiti pariranjem još veoma popularnim modelima zgužvanih čizama, koje inspiraciju crpe iz mode osamdesetih, ali isto tako će dobro izgledati uz patike ili popularne kaubojke.

Najznačajniji ljudi u svijetu mode komentarišu kako su midaksi haljine laskave i da su odlična investicija, te navode da kad god ste u žurbi i želite obući nešto u čemu ćete se dobro osjećati, posegnite za midaksi haljinom. Odličan su izbor za posao, ali i za večernji izlazak.

Midaksi dužina je sofisticirana i u isto vrijeme veoma praktična.

Izvor:  Nezavisne novine