Dragocjeni savjeti holivudskih šminkera: Make up trikovi zbog kojih ćete izgledati 5 godina mlađe

Ako od nekoga treba usvajati savjete onda su to holivudski šminkeri. Oni su odgovorni za sjajna izdanja velikih zvijezda i znaju sve trikove kada je mejkap u pitanju.

Ako ispoštujete sve korake, izbrisaćete i do 5 godina sa lica. Nikakva plastična hirurgija vam nije potrebna, samo pravilan redosljed nanošenja i pravilan izbor proizvoda.

  1. Svjetlucavi prajmer

Zreloj koži je potreban sjaj kako bi izgledala odmornije i svježije. Prije pudera nanesite prajmer koji u sebi sadrži sjajne čestice ili sitne šljokice kako bi u trenutku dobiji efekat mlađe kože.

  1. Puder

Birajte one koji obećavaju svjetlucavi izgled.  Na mat verzije zabravite, jer će licu dati umoran izgled.

  1. Roze rumenilo

Kada je riječ o rumenilu, sve nijanse roze boje dolaze u obzir. One će dati svjež i mladalački izgled. Izbjegavajte one koje vuku na narandžastu boju jer će vam dodati godine.

  1. Hajlajter je obavezan

Malo sjaja na vrh jagodica i nosa će napraviti drastičnu razliku. Nevjerovatno  je kako tako mali detalj može da transformiše čitav izgled.

  1. Umjesto crnog ajlajnera birajte onaj u braon boji

Crna boja daje strog izgled, a samim tim ćete djelovati i starije. Braon nijansa će licu dati toplinu i prijatniji izgled lica, zato se odlučite za njih.

  1. Sjenke toplih podtonova

Kada je sjenka u pitanju, zaboravite na crne i sive tonove. Umjesto njih, birajte toplije i svjetlije nijanse koje će učiniti da lice zablista.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić