Suknje s animal printom jesenji trend

Činjenica je da se trendovi neprestano mijenjaju, pogotovo u modnom svijetu gdje iz dana u dan svjedočimo novim kolekcijama.

S druge strane, pojedini trendovi su toliko omiljeni da su se već nekoliko sezona zadržali na modnoj sceni, a jedan od takvih je i popularni animal print.

Ne tako davno nošenje modnih komada s animal printom bilo je totalno van mode, da bi već nekoliko sezona upravo ovaj uzorak vodio glavnu riječ u svakodnevnim outfitima.

Tako je prošle sezone sva pažnja bila usmjerena na zebrasti uzorak, a ove jeseni ćemo se uz zebra uzorak vratiti klasičnim leopard i tigrastim uzorcima, s kojima jednostavno nema greške.

Ovaj uzorak posebno volimo vidjeti na suknjama koje su idealno rješenje za prelazni period jer se lako mogu kombinovati s drugim modnim komadima iz ormara - od gežnjerica, čizama, kožnih jakni pa sve do kaputa i balonera.

Takođe, suknje s animal printom sjajno su rješenje u onim danima kada jednostavno ne znate šta biste obukli, a opet želite ostaviti utisak modnom kombinacijom: animal uzorak je dobro došao i u raznim prilikama -od ispunjavanja poslovnih obaveza pa sve do svečanih događaja.

Raskoš i ekstravagancija došli su na red nakon minimalističkog modnog perioda, a ima li boljeg načina za isticanje od nošenja leopard bunde ili suknje s uzorkom zebrinih prugica? Iako je animal print aktuelan gotovo svake sezone, zaista veliki broj dizajnera za ovu godinu predlaže uzorke inspirisane prirodom i pozivaju nas da se u modnim kombinacijama odvažimo nositi motive inspirisane divljinom.

Istorijat

Animal print, modni trend koji je postao popularan u Americi krajem šezdesetih godina za vrijeme "boemskog pokreta", strpljivo je gradio samopouzdanje i čekao svojih pet minuta. Iako je oduvijek bio aktuelan na torbama i novčanicima, izrazito teško je bilo prenijeti ovakav print i na ostale modne dodatke te odjevne predmete. Dizajneri prestižnih modnih kuća su odlučili uskočiti u pomoć pa je vrlo brzo zavladao modnom scenom.

Ovaj trend ima svoje poklonike i protivnike, pa je za jedne isključivo simbol kiča i neukusa, dok ga drugi jednostavo vole nositi.

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila: Jasminka Mulić