Feng šui pravila - Ove tri stvari unose lošu energiju u dom

Jednostavno i lako otklonite stvari koje vam narušavaju harmoniju u domu. Harmonija i pozitivna energija su ono što mora gospodariti vašim porodičnim domom. U suprotnom ne možete očekivati sreću i radost među svojim ukućanima. Ove tri stvari morate riješiti i u vaši dom će se useliti samo pozitivna energija i dobre vibracije.

Prljava odjeća u uglu sobe

Ovo je jedna od prvih stvari na koju Feng šui stručnjaci uvijek upozoravaju kada primijete u kući. Možda jeste najlakše nabacati prljavu odjeću na pod u uglu sobe, ali treba znati da se na tom mjestu odliva i pozitivna energija iz doma, prenosi Magazin.novosti.

Trebalo bi da u svakoj porodici postoji prostor gdje će se odlagati prljava garderoba za pranje – bolje je da imate i kantu za to u dvorištu nego prljave čarape po uglovima sobe.

Cipele poređane ispred vrata

Bez obzira ispred kojih vrata u domu su poređane, cipele su pravi “energetski usisivači” pogotovo ako su prljave. Držite ih zatvorene unutar ormara za cipele.

Hrpa starih novina, magazina, papira i knjiga

Novine bacite u kantu za smeće ili ih skupljajte negdje u ostavi i dajte ih za reciklažu čim ih pročitate. Ukoliko sakupljate magazine ili knjige, čuvajte ih na policama, a ne podu ili uglu sobe. Razbacani po prostoru, ovi predmeti donijeće lošu energiju.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila: Jasminka Mulić