Kako do punijih usana u dva jednostavna koraka

Većina žena voli punije usne, pa ako ih priroda takvima nije "nagradila", odlučuju se na razne korekcije kojima će takvu želju sebi ispuniti.

Sa druge strane, ima onih koje nisu pristalice estetske hirurgije ili korekcija, imaju strah od igle ili jednostavno ne žele sebe u tom smislu da mijenjaju, pa pribegavaju raznim trikovima za ljepotu.

Jedan od njih je i trik čuvenog šminkera Maria Dedivanovića, čiji je video postao viralan na društvenoj mreži TikTok, a u kome on odaje tajnu kako svojim klijentkinjama šminka usne, koje potom djeluju puno i jedro.

Manekenka Hejli Biber jedna je od njih, koja sa javnošću dijeli svoje male tajne za ljepotu, bilo da je riječ o ritualima njege kože ili trikovima za šminkanje.

Nedavno je podijelila i video "iza scene" i metodu od dva koraka za vizuelno postizanje punijih usana.

Riječ je upravo o tehnici Maria Dedivanovića.

Ona nije jedina koja ovu tehniku primjenjuje, pa smo u proteklih nekoliko mjeseci isto mogli da vidimo i kod pjevačice Adel, glumica Dženifer Aniston i Lili Džejms.

Dedivanović ističe važnost kvalitetne olovke za usne, a mnoge poznate dame su isto potvrdile i istakle da je ona najvažniji saveznik za pune usne.

Kako do punijih usana u dva koraka

Korak 1 - Kupidonov luk

Prvo obratite pažnju na tzv. Kupidonov luk, odnosno na udubljeni dio na gornjoj usni. Ako želite efekat punijih usana, onda taj dio lagano iscrtajte iznad ivice usne, a kako olovkom prelazite ka uglovima, tako se držite prirodne linije usana.

Ako uradite suprotno, usne će izgledati neprirodno, vidljivo iscrtano pa i musavo.

"Zbog ovog koraka, usne izgledaju punije i smanjuje se prostor između nosa i usana", rekao je Dedivanović i dodao kako je bitno ostati unutar ivice usana.

Korak 2 - Donja usna

Ponovite isti proces i na donjoj usni.

"Lagano precrtajte središnji dio donje usne, a kako idete ka uglovima, tako olovkom ostanite unutar prirodne linije", kaže Dedivanović.

On je napomenuo i da precrtavanje donje ivice usana dalje od sredine može značajno da promijeni izgled i da usne mogu izgledati spušteno, pa je bitno da imate mirnu ruku i da dosljedno ispratite oba koraka.

Izvor i foto: Nezavisne novine

Tekst objavila: Ljilja Brajković