Za savršen izgled birajte razdjeljak prema obliku lica - Mi vam otkrivamo tri vrste

Svakoj osobi se kosa prirodno dijeli na određen način, ali da li ste se zapitali da li je to i najidealniji razdeljak koji vam odgovara? S druge strane, mnoge žene godinama se pridržavaju frizura s omiljenim razdeljkom, odnosno onim kog smatraju da im najbolje pristaje.

Razdeljak na pravoj strani važniji je nego što možda mislite. Jednostavna linija na glavi može dramatično da promjeni izgled lica, popravi sitne nedostatke, ali i da ih naglasi.

Zato se poigravanje s drugačijim načinom češljanja od onog na koji smo navikli isplati, pa vam otkrivamo tri vrste razdeljka i njihove prednosti i mane.

  1. Za tanku kosu najbolji je duboki razdeljak na stranu

Duboki bočni razdeljak idealan je za tanku kosu jer stvara utisak gušće i bogatije frizure, a fenomenalno funkcioniše i na kratkoj i dugačkoj kosi. Crte lica ovdje nijesu bitne, ali kod malog lica ipak treba pripaziti jer na ovaj način očešljana kosa smanjuje lice, posebno u kombinaciji s dugim šiškama. Preporuka je da kosu očešljate na stranu, ali ne i zaližete. Ovaj će razdeljak skrenuće pažnju sa lica zbog čega je idealan kod izraženog nosa ili brade. Češalj tanke drške i jednoredno posloženi zupci najprikladniji su za stvaranje preciznog razdeljka, prije oblikovanja kosu je najbolje tretirati regeneratorom ili maskom koja će je omekšati.

  1. Okruglom ili četvrtastom obliku lica najbolje pristaje razdeljak po sredini glave

Brojni frizerski stručnjaci razdeljku po sredini glave pristupaju s dozom opreza, iako on važi kao jedini koji odgovara svakom obliku lica. Međutim, njegov sitniji nedostatak je što ističe asimetriju lica, dok najzdraviju i bujnu kosu u trenutku stanjuje. Okruglom i četvrtastom licu najbolje stoji razdeljak po sredini koji će u ovom slučaju izdužiti lice. Ukoliko imate kovrdžavu kosu ovakav razdeljak najbolje da izbjegavate jer će lice dodatno zaokružiti.

Kod stilizovanja kosu podjelite na polovini glave, te svaki stranu zasebno, pramen po pramen izvlačite od korjena kako bi se dobilo na volumenu.

  1. Najidealniji za svaki oblik lica je običan razdeljak na stranu

Asimetrija kod razdeljka na stranu nadoknađuje ne baš savršene crte lica i male nedostatke. Široka lica s razdeljkom na stranu čine se užim, a razdeljak može prekriti i poneku boru.

Preporuka je s vremena na vrijeme prebacivanje razdjeljka s jedne strane na drugu ili pomjeranje razdjeljka malo više ulijevo ili udesno. Time će kosa izgledati gušće i imati više volumena, a promjena strane razdeljka u trenutku će osvježiti izgled.

Zapamtite - razdeljak formirajte na mjestu na kom želite dok je kosa mokra, a ne nakon što je osušite. Tako će izgledati prirodnije. Mokru kosu je uvijek lakše oblikovati od suve.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila: Jasminka Mulić