Mirisne kreme ljeti savršena zamjena za parfeme

Neko su vrijeme mirisne kreme gubile bitku s parfemima, ali posljednjih nekoliko godina stekle su ogromnu popularnost. U kombinaciji s odgovarajućim parfemom zaokružuju mirisnu priču, ali dolaskom ljeta još više dobijaju na značaju jer se mogu koristiti solo.

Mirisne kreme tako postaju ravnopravna zamjena za parfem, sasvim dovoljna za tople dane, a osim što kožu čine baršunasto mekom oblačić mirisa pratiće vas cijeli dan. Iako mnogi zaziru od korištenja krema za tijelo ljeti opravdavajući se pojačanim znojenjem i ljepljivim osjećajem, na tržištu se mogu pronaći kreme koje se brzo upijaju, hrane kožu i neodoljivo mirišu.

Osim što ćete fino mirisati, one će i njegovati kožu za koju se posebno treba brinuti upravo tokom ljeta. Nakon mora, sunca i soli, koži treba hidratacija. Ove kreme to pružaju, a nakon njih ne treba da nanosite parfem.

Osim toga, mnogi parfemi u svom sastavu imaju alkohol, koji može dodatno isušiti i nadražiti kožu. To je još jedan razlog zašto je dobra ideja ovog ljeta zamijeniti ih kremama. Takođe, mirisne kreme i losioni često su lagane teksture, odnosno nakon nanošenja neće ostati bijeli tragovi, niti će koža biti masna.

Hranjiva ulja

Mirisne kreme često su prepune dobrih ulja. Ona hrane kožu i čuvaju vlagu kako ona ne bi dehidrirala. Podsjećamo, koža je naš najveći organ i među onima je za koje treba najviše da brinemo. Zbog toga je važno da je nakon izlaganja moru i suncu pravilno njegujemo.

Još jedan plus kada je riječ o mirisnim kremama je i to što su u jednom proizvodu satkana i krema i mirisna ulja, a ko ne voli takvu multifunkcionalnu kozmetiku? Tako u koferu više mjesta ostane za odjeću ili modne dodatke, a niste žrtvovali ni njegu kože ni fin miris.

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila: Jasminka Mulić