Da li i vama karmin kratko traje? Uz pomoć ovih trikova zadržaće se duže

Ako želite da vaš karmin duže traje, poslušajte ove savjete. Sigurno vas nervira kada se vaš ruž skine sa usana, a predhodno ste uložili mnogo truda da on izgleda lijepo. Stvar posebno otežava kada su u pitanju skupi karmini, koji vam se posle dva zalogaja hrane ili gutljaja pića skinu.

Obično mislite da i dalje izgledate kao kada ste krenuli od kuće, a onda odete da se pogledate u ogledalo i vidite da je karmin nestao sa vaših usana. Ne postoji gori osjećaj od toga, tako da ukoliko ne želite da vam se to događa primijenite ove tehnike.

Prvo počnite sa pilingom za usne. To je odlična baza koja će pomoći vašim usnama. Nakon toga, stavite balzam za usne. Ostavite ga na usnama 15 minuta, jer ukoliko odmah stavite karmin on se uopšte neće zadržati. Za to vrijeme možete napraviti frizuru ili birati šta ćete da obučete.

Kada ste sve to uradili, vrijeme je za olovku za usta. Koristite onu koja je u sličnoj nijansi kao vaš karmin. Iscrtajte ivice, a zatim stavite olovku preko cijelih usana. To će vam pomoći da napravite dodatnu bazu.

Na kraju uzmite svoju omiljenu nijansu karmina i nanesite ga. Ponovite proces dva, tri puta, nemojte ga stavljati samo u jednom sloju. Između nanošenja prislonite maramicu na usne. To će pomoći pigmentu karnima da dublje uđe u pore usana i da se duže zadrži.

Vaš karmin će trajati cio dan ili cijelu noć i nećete morati da brinete da li će se vaš ruž razmazati ili potpuno skinuti sa usana.

 

Izvor i foto:Kolektiv. me

Tekst objavila: Jasminka Mulić