Svi benefiti malina - A evo zašto su dobre ako ste na dijeti

Maline su možda druga najpopularnija ljetnja bobica posle jagoda. Maline su veoma korisne za zdravlje žena, tako da možete bezbjedno da uključite ove ukusne bobice u svoju svakodnevnu ishranu - dodajte ih u kolače ili smutije, pravite pite i džemove sa njima, a takođe ih jedite sirove, jer su tako najzdravije.

 

Zašto su dobre maline? 

Maline su odlične za detoksikaciju organizma.

Ukusna bobica se odlikuje sposobnošću da vezuje teške metale i promoviše njihovo uklanjanje iz tijela. A ako planirate detoksikaciju, čaj od grančica i listova maline pomoći će u uklanjanju nakupljenih toksina i učiniti proces detoksikacije uspješnijim.

Maline jačaju imunitet

Činjenica je da su maline poznate po svojim ljekovitim svojstvima. Zaista, to je moćan prirodni imunomodulator koji aktivira unutrašnje zaštitne rezerve, pomaže da se odupremo prehladama i promoviše brz oporavak.

Maline su lijek za lijepu kožu

Malina je rekorder po sadržaju organskih kisjelina i antioksidanata. Ove supstance su obavezne u ishrani svih koji se bore za ljepotu kože. Maline pomažu u čišćenju kože, otklanjanju osipa, upala i akni i zapravo mogu odložiti starenje ćelija.

Maline su idealan izbor ako držite dijetu

Malina je dijetetska bobica, pa se preporučuje i onima koji žele da smršaju. 100 grama ljetnjih bobica sadrži samo 50 kcal.

Bogate su vitaminima

Pored ogromnog sadržaja vitamina C, malina se može pohvaliti i listom vitamina A, E, PP, B6, B2, B1, folne kisjeline, gvožđa, bakra, kalijuma, magnezijuma, kobalta, kalcijuma, cinka.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić