Simbolika orhideje u domu

Orhideje su divan primjer biljke koja istovremeno dodaje ljepotu vašem prostoru i bogata je simbolikom. Kada pomislite na feng šui, vjerovatno prvo pomislite na pomjeranje namještaja, dodavanje ogledala ili možda odabir boje. Ipak, postoji mnogo drugih slojeva ove prakse. Feng šui je način razumijevanja i interakcije sa prostorima oko nas. Predstavlja život u harmoniji sa prirodnim svijetom.

Unošenje simbolike iz prirode, poput biljaka i životinja, je još jedan način na koji to možemo da učinimo, a tu su nezaobilazne orhideje.

Simbolika i značenje orhideja prema feng šui disciplini

Orhideje su biljke prelijepih cvjetova i rijetko ko može da ostane ravnodušan kada ih pogleda. Postoje hiljade sorti orhideja. Vjekovima su bile simbol ljepote i gracioznosti u mnogim kulturama. Nije teško shvatiti zašto je orhideja simbol ljepote i savršenstva. NJihovo cvjetanje je složeno i izvrsno i često izgleda besprekorno. Obično se smatraju savršenim cvijetom zbog njihovog raznolikog i elegantnog cvjetanja.

Orhideja je takođe povezana sa ljubavlju i partnerstvom jer predstavlja gracioznog i šarmantnog partnera. Takođe predstavljaju strpljenje. Uzgajanje i kultivisanje orhideja može da bude izazovno i zahtijeva mnogo njege. Može da prođe dosta vremena dok orhideja ponovo procvjeta, ali jednom kada procvjetaju, cvijeće dugo traje, zbog čega je takođe simbol dugovječnosti i snažnog, dugotrajnog či-ja, piše The Spruce.

Korišćenje simbola orhideje u domu

U spavaćoj sobi

Ako želite da "pozovete" ljubaznog i gracioznog partnera, prema kinskoj diciplini spavaća soba bi bila idealna za orhijdeu. Dio za partnerske odnose u vašoj spavaćoj sobi je uglavnom krajnji lijevi ugao kada stojite na vratima spavaće sobe okrenuti prema unutra.

Na ulaznim vratima

Da biste podigli feng shui u svom domu, takođe možete da postavite orhideju pored ulaznih vrata koja će biti vidljiva kada uđete. Izaberite orhideju u boji koja vas čini srećnim i postavite je u namjeri da unesete snažan, vitalan i dugotrajan či.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić