Koliko često smiješ da koristiš presu za kosu, da je ne oštetiš?

Svi maštaju o slapovima sjajne, njegovane i besprekorno ravne kose, a mnoge zanima i odgovor na večnu bjuti dilemu - koliko često smemo da je stilizujemo presom za kosu?

Koliko često smijemo da peglamo kosu? Zavisi od nekoliko stvari.

Koliko često možete ravnjati kosu, a da je ne oštetite, zavisi, između ostalog, od tipa kose i njenog stanja, kao i od tehnike peglanja, piše Byrdie.

Generalno, ispravljanje kose se ne preporučuje više od dva, tri puta nedjeljno. Ako je tanka, budite oprezni jer je daleko osjetljivija na oštećenja.

 Zato svedite poteze uređajem na što je moguće manju mjeru i peglanje izvodite na nižim temperaturama.

Talasasta ili kovrdžava kosa toleriše više toplote. Ipak, i ovdje je potreban oprez. U svakom slučaju, bez obzira na tip kose, uvijek koristite efikasnu zaštitu od toplote prije ravnanja.

Ako je kosa kovrdžava, prije nego što je izložite toploti alata za oblikovanje, Džejson Li, frizer i osnivač brenda Mela & Kera, preporučuje korišćenje proizvoda koji sadrže shea buter ili ulje jojobe. Prilikom oblikovanja, temperatura prese za kosu ne sme da prelazi 200 stepeni. Zatim, ne smijete da ispravljate kosu više od dva, tri puta nedjeljno. Li kaže da je najbolji način za ispravljanje kovrdžave kose prvo sušenje fenom, a zatim upotreba prese, dio po dio.

Izvor i foto: Kolektiv. Me

Tekst objavila: Ljilja Brajković