Boja mente doza savremenosti i elegancije u enterijeru

U svijetu uređenja enterijera boje igraju ključnu ulogu u stvaranju atmosfere i izražavanju osobnosti prostora.

Jedna od najpopularnijih boja u posljednje vrijeme svakako je boja mente, koja je preplavila Instagram.

Ova nježna nijansa zelene donosi osvježavajući i miran izgled te pruža prostorima dozu savremenosti i elegancije.

Osvježite zidove

Jedan od najjednostavnijih načina za dodavanje boje mente u enterijer je da osvježite zidove u dnevnom boravku, spavaćoj sobi ili kupatilu. Možete ga obojiti ili obložiti tapetama koje su u posljednje vrijeme sve popularnije. Ova nježna nijansa pruža prostoru svježinu i prozračnost. Možete odabrati pastelnu nijansu mente za suptilniji izgled ili intenzivniju nijansu za energičniji doživljaj. U kombinaciji s bijelim namještajem ili drvenim elementima boja mente će stvoriti savršeni balans.

Namještaj u boji mente

Ako niste spremni za tako drastičnu promjenu, razmislite o namještaju u toj nijansi. Svijetli komadi namještaja poput stolica, fotelja ili sofe u boji mente biće privlačni akcenti koji će donijeti svježinu prostoru. Ova boja takođe dobro funkcioniše u kombinaciji s drugim pastelnim nijansama poput svijetloroze, nježno plave ili blijedo žute, a tako ćete stvoriti ugodan kutak za proljećna i ljetna druženja.

Detalji i ukrasi koji će prostor učiniti ugodnijim

Detalji i ukrasi u boji mente mogu dodati interesantnu dimenziju prostoru. Ukrasni jastuci, zavjese, stolnjaci ili tepisi u ovoj boji svakako će vaš prostor učiniti modernijim i ugodnijim. Ako želite suptilniji pristup, dodajte nekoliko biljaka koje će unijeti prirodu u prostor. Šta je bolje od svježe mente na prozoru koja može poslužiti kao odličan začin ljetnim pićima.

Kako kombinovati boju mente s drugim bojama

Boja mente lako se kombinuje s različitim bojama, što omogućava kreativnost i eksperimentiranje u uređenju. Ako želite stvoriti suptilniji i umirujući prostor, kombinujte boju mente s neutralnim tonovima poput bijele, bež ili sive. Ova kombinacija stvoriće elegantan i sofisticiran izgled.

Ako želite energičniji i živopisniji prostor, kombinujte boju mente s drugim življim bojama poput žute, narandžaste i roze ili zagasitije tamnozelene. Ova kombinacija će donijeti vedrinu i optimizam u prostor te ga učiniti vizuelno prostranijim.

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila:Jasminka Mulić