Ovih 5 modela sunčanih naočara nosimo ovog ljeta

Sunčane naočare su postale neizostavan modni dodatak. Osim što upotpunjuju svaki outfit, one su izuzetno korisne u zaštiti naših očiju od UV zračenja.

Na tržištu se nudi bezbroj različitih modela sunčanih naočara, ali ovog ljeta pet će biti posebno trendi, a mi vam u nastavku donosimo koje to modele morate imati u svojoj kolekciji.

Iako je praktična svrha sunčanih naočara da štite naše oči od sunčevih zraka, danas su one poprimile estetsku funkciju. One su jedan od najčešćih modnih dodataka koje volimo nositi, često čak i više od ogrlica ili naušnica.

Ponuda sunčanih naočara danas je zaista raznolika i svako može pronaći nešto za sebe među različitim oblicima, materijalima, bojama i uzorcima.

Ipak, neki modeli se ističu i postaju popularniji od drugih, te se svake sezone izmjenjuju trendovi.

Ovalni oblik

Popularnost sunčanih naočara ovalnog oblika u posljednjih nekoliko godina je sasvim opravdana, jer njihov oblik pristaje svim tipovima lica, bez obzira radi li se o srcolikom, izduženom, četvrtastom ili okruglom licu.

Oversized naočare

Izgleda da oversized sunčane naočare nikada nisu izašle iz mode. Obično dolaze u četvrtastom ili tek malo zaobljenijem obliku, a sama njihova veličina čini ih odvažnim izborom.

Mačkasti oblik

Mačkaste, ili cat eye, sunčane naočare volimo zbog dizajna s izdignutim krajevima koji naglašavaju jagodice i dodaju zavodljiv izgled.

Naočare s gornjom linijom

Sunčane naočare s linijom na vrhu pružaju retro izgled. Posebno su pogodne za osobe s ovalnim ili okruglim oblikom lica, jer naglašavaju obrve i dodaju strukturu.

Naočare s neprimjetnim okvirom

Ove naočare podsjećaju nas na početak 2000-tih godina. S obzirom na povratnak mode iz tog doba, ovakve naočare su ponovno u trendu.

 

Izvor: Ljepota i zdravlje

Foto: Instagram

Tekst objavila: Jasminka Mulić