Cvjetne midi haljine su hit ovog ljeta

Čim stigne toplije vrijeme, i modni izbori postanu razigraniji. Jedan od printova koji se najčešće nosi je onaj bogat cvijećem, sitnim, krupnim u najraznovrnijim bojama. Modni stručnjaci za ovo ljeto predviđaju midi i duge haljine, a da u njima izgledate podjednako poželjno, potrebno je da slijedite nekoliko stručnih modnih pravila.

Odaberite moderan kroj: Birajte haljine s modernim krojem. Na primjer, haljine s asimetričnim ili slojevitim krojevima, ili one s detaljima kao što su čipka ili prorezi mogu dodati modernu notu.

Izbjegavajte previše „vintidž” modele: Ograničite taj vintidž izgled. Umjesto toga, birajte cvjetne dezene koji su svježi i moderni, ili kombinuj cvjetne uzorke s drugim modernim elementima kao što su geometrijski oblici.

Odaberite pravu dužinu: Dužina haljine takođe igra ulogu. Midi dužina koja je oko koljena ili haljine koje su nešto kraće mogu izgledati moderno, dok duge cvjetne haljine mogu izgledati pomalo zastarelo ako nisu pažljivo izabrane. Takođe, ako zapadnete u izgled koji djeluje bapski, dodajte kaiš, istaknite struk i popravićete cjelokupan stajling.

Dodajte asesoar: Upotpunite izgled modernim dodacima kao što su ogrlice, moderne minđuše ili trendi torbe. To će osvježiti vaš izgled.

Izaberite pravu tkaninu: Birajte moderne tkanine poput svile, lana ili pamuka u kojima cvjetni print izgleda svježije i modernije.

Slojevito oblačenje: Ako je to prikladno za vremenske uslove, slojevito oblačenje može dodati modernu notu. Na primjer, kombinujte cvjetnu haljinu sa trendi kožnom jaknom ili džemperom koji ima vrećasti izgled. Za mladalački izraz obavezno ovakve haljine nosite uz neke dobre patike.

Neutralni tonovi: Ako se odlučite za cvjetnu haljinu, birajte haljinu s neutralnijim ili suptilnijim cvjetnim printom. To može doprinijeti modernom izgledu, jer neutralni tonovi često izgledaju sofisticiranije i lakše se kombinuju s ostalim odjevnim komadima.

Izvor:RTCG

Foto: Journal

Tekst objavila:Ljilja Brajković