Lideri Zapadnog Balkana odredili izaslanike za REKOM

Lideri Zapadnog Balkana imenovali su lične izaslanike za pisanje Sporazuma o osnivanju REKOM-a.Kako je saopštio REKOM, predsjednici Srbije, Crne Gore, Makedonije, Kosova i bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) imenovali su lične izaslanike, koji će zajedno sa Koalicijom za REKOM pripremiti nacrt Sporazuma o osnivanju REKOM-a.

Izaslanica predsjednika Srbije Aleksandra Vučića je Tanja Jović, njegova savjetnica za spoljne poslove, a izaslanica predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića je Sonja Tomović-Šundić, njegova savjetnica za ljudska i manjinska prava.Izaslanik predsjednika Makedonije Ðorđa Ivanova je Ilija Isajlovski, karijerni diplomata i član kabineta predsjednika Makedonije, a izaslanik kosovskog predsjednika Hašima Tačija je Ardian Arifaj, njegov politički savjetnik.Izaslanik člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića je Elvir Čamdžić, ekspert za međunarodne odnose i šef kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, prenosi Tanjug.

Prema dogovoru Koalicije za REKOM i lidera zemalja Zapadnog Balkana, nacrt Sporazuma o osnivanju REKOM-a potpisaće premijeri na samitu Berlinskog procesa u Londonu, u julu 2018. godine.

Izvor:mina