S. Makedonija ukida policijski čas

U Sjevernoj Makedoniji danas se ukida policijski čas, a od četvrtka biće dozvoljen djelimičan rad ugostiteljskim objektima, odlučila je Vlada.Vlada je zadužila Komisiju Ministarstva zdravlja za zarazne bolesti da napravi "jasnu i preciznu procjenu za otvaranje državnih granica", rekao je premijer, i da pripremi "odgovarajuće protokole" za putnike.

Spasovski na onlajn-konferenciji za novinare rekao da će odluka o granicama biti donijeta u koorodinaciji s drugim zemljama regiona, a istakao da njegova vlada sa svakom od njih ima "odličnu komunikaciju koja najavljuje da će ubrzo putovanje u regionu biti regulisano u interesu građana svih zemlja".

Na preporuku Komisije za zarazne bolesti, Vlada je popodne odlučila da ukine još neka ograničenja uvedena zbog epidemije, a premijer je rekao da je epidemiološko stanje "pod kontrolom, ali to ne znači da je virus pobijeđen ili da je nestao".

"Virus je tu i neće iščeznutu preko noći! Biće prisutan sve dok se ne stekne imunitet ili ne bude pronađena vakcina.

Zato je od izuzetnog značaja da se građani pridržavaju preporuka i mjera Vlade o neophodnoj fizičkoj distanci i korišćenju zaštitne opreme (maske)", rekao je Spasovski.

 

Izvor: RTCG