Darko Šarić osuđen na devet godina zatvora

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora Darka Šarića kao organizatora kriminalne grupe koja je "oprala" više od 20 miliona EUR, koji je stečen krijumčarenjem kokaina.

Njegovi saradnici osuđeni su na kazne od dvije do sedam godina zatvora, jedna optužena je oslobođena od optužbi, dok je protiv dvojice optužba odbijena.Nebojša Jestrović osuđen je na pet godina zatvora, a nekadašnji Šarićev advokat Radovan Šrtbac na sedam godina.

Osuđeni su na po četiri godine Predrag Milosavljević, Zoran Ćopić, Marinko Vučetić, Bojan Stanojković i Boban Stoiljković.

Na po tri godine zatvora osuđeni su Arguš Erdinć i Marko Dabović, a po dvije godine su dobili Goran Bogdanović i Stevica Kostić.

Supruga advokata Štrpca, Dubravka Štrbac oslobođena je od optužbi, kao i Nemanja Krstajić, dok je protiv Nebojše Spasića i Dušana Kovačevića sud odbio optužbu.

Šariću je za pranje novca izrečena kazna od sedam godina, a za potstrekavanje drugih na pranje novca četiri godine zatvora, a kao jedinstvenu kaznu sud mu je izrekao devet godina, prenosi Tanjug.

Izvor:mina