Nijesam uvjeren u objektivnost evroparlamentaraca

Predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić izjavio je da, imajući dugogodišnje iskustvo u parlamentu, nije uvjeren da će evropski posrednici u međupartijskom dijalogu biti objektivni.

"Neka ponašanja evropskih parlamentaraca u prošloj fazi dijaloga nijesu bila u tom pogledu objektivna, već su maltene bili na strani opozicionih stranaka", rekao je Dačić za TV Vesti.

On je dodao da je taj stav iznio i na videokonferenciji koja je održana sa evroparlamentarcima, i ponovio da neće oni njemu određivati ko će učestvovati u dijalogu."Za njih je bitno da li će da učestvuju ove dvike-tri stranke bojkot opozicije, a ne znam da li ih interesuju da li žele da učestvuju i ovi drugi", rekao je Dačić.

Dačić je rekao da su stranke počele da šalju platforme, ali da nije vidio platformu lidera Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa i drugih stranaka koje su bojkotovale izbore, jer je nikad nijesu poslali.Po njegovim riječima međupartijski dijalog nije miting ili skup na kojem će svako da iznese mišljenje i da se raziđu, već treba da probaju da dođu do konkretnih rješenja, a predlozi moraju biti realni, održivi i primjenjivi.

Izvor: Rtcg